img_71871. Du får nye perspektiver! Klisjé, I know, men det er så lett å ta Norge for gitt. Det er ikke alle land, selv ikke de vi tenker er moderne og rike, som har så bra ordninger og systemer som vi har. Har du studert i utlandet skjønner du sikkert hva jeg mener! Skal du studere i utlandet, så kan jeg nesten garantere at du setter mer pris på Norge når du kommer hjem!

2. Du får venner fra hele verden! En av de absolutt beste tingene med å gå på et universitet/college i utlandet, er at det er mange andre internasjonale studenter (ofte norske også) i samme båt. Du møter folk fra alle kontinenter (OK, har ikke møtt noen fra Australia ennå…) i tillegg til de lokale. Jeg håper å besøke to venninner i Irland neste sommer! Hvor gøy er ikke det?

3. Du blir sykt mye bedre til å snakke engelsk! Eller andre språk hvis du er i et ikke-engelsktalende land. Jeg hører og snakker engelsk stort sett hele tiden, skriver på engelsk, leser fag på engelsk… Det sier seg selv at man blir bedre.

4. Du får dra til nye steder! Hvis du gidder, da. Noe av det beste med å studere i USA er mulighetene til å reise rundt. Siden jeg kom hit i august 2015 har jeg besøkt California, Montana, Idaho, Utah, Colorado, Kansas, Nebraska, Iowa, South Dakota, New York, North Dakota, og selvfølgelig Minnesota, som er hvor jeg bor. Det lønner seg å kjøre bil, for da får man sett så mye mer! Jeg gleder meg til å se mer av dette underlige og vakre landet.

img_8335

5. Du får erfaring som kan komme godt med i arbeidslivet! Du behersker et annet språk skriftlig og muntlig. Du har studert i et internasjonalt miljø. Du har måttet tenkte annerledes. Du har måttet være selvstendig. Du har fått erfaring du ikke nødvendigvis ville ha fått i Norge.

6. BONUS POINT! Det er generelt ganske gøy å oppleve et land på denne måten.