You’ll find these books…

Nytt år = nye bøker å lese. Lesing er en av livets store gleder, men siden jeg begynte å studere har jeg merket at jeg ikke har kommet meg gjennom særlig mange bøker. Så mitt nyttårsforsett er å lese mer bøker. Som ikke er pensum. Jeg har en god del uleste bøker i bokhylla, og gleder meg til å endelig lese de. Jeg har flere enn de som er i denne listen, så jeg må kanskje lage en del 2… Nylig har jeg lest noen utrolig bra bøker som jeg også kanskje må nevne senere. But let’s get back to the topic…

The Rocks av Peter Nichols

«Two families, four lovers, one seaside resort community, and a sixty-year secret»

Denne boka kjøpte jeg for bare et par dager siden, fordi jeg hadde et gavekort til en liten bokhandel. Jeg lette ikke etter en spesiell bok, men bare kikket rundt i fiction-avdelingen. Coveret til denne boka tiltrakk oppmerksomheten min med en gang. Jeg har aldri hørt om denne boka før, og noen ganger er det veldig gøy å kjøpe bøker man vet lite om.

Det er fortsatt litt uklart for meg hva The Rocks handler om, men historien utspiller seg rundt Middelhavet og jeg kan tenkte meg at jeg kommer til å drømme meg bort til sol og oliventrær når det snør som bare det her… Basert på baksiden av boka virker det som om det skjedde noe dramatisk mellom to personer i 1948. Gerald og Lulu var på deres bryllupsreise da de plutselig dro fra hverandre og snakket aldri sammen igjen, til tross for at de fortsatte å bo på samme øy i mer enn 60 år. Senere utvikler det seg en romanse mellom deres barn (som ikke er i slekt, selvfølgelig). Boka er beskrevet som bittersøt og intelligent, og jeg gleder meg til å dykke ned i denne historien.

Station Eleven av Emily St. John Mandel

«Kirsten Raymonde will never forget the night Arthur Leander, the famous Hollywood actor, had a heart attack onstage during a production of King Lear. That was also the night when a devastating flu pandemic arrived in the city, and within weeks, civilization as we know it came to an end.» 

Denne boka har jeg faktisk akkurat begynt å lese, men det er for tidlig å si hva jeg synes om den. Jeg pleier så å si aldri å lese dystopiske bøker, for jeg føler jeg aldri klarer å leve meg helt inn i dem. Jeg synes likevel denne boka hørtes veldig spennende ut, og bestemte meg for å gi den en sjanse.

Historien finner sted 20 år etter en epidemi spredte seg rundt hele verden og endret sivilisasjonen totalt. Hovedpersonen Kirsten reiser rundt med en liten gruppe musikere og skuespillere i et øde USA, og støter etter hvert på vanskeligheter. Jeg aner ikke hvordan historien kommer til å utvikle seg, så det gjenstår å se om jeg ender opp med å leve meg inn.

The Romanov Sisters av Helen Rappaport

«The lost lives of the daughters of Nicholas and Alexandra»

Dette er ikke en roman, men historien om Romanov-søstrene. Jeg elsker historie, og visste jeg måtte lese denne med en gang jeg så den. Russisk historie er veldig interessant, og jeg kan tenkte meg at tsar-familielivet er nokså spennende – og selvfølgelig tragisk. Denne boka er skrevet av en spesialist i russisk kvinnehistorie, og inneholder blant annet brev og utdrag fra dagbøker. Dette er en ganske tykk bok, så det kan hende jeg sparer den til sommerferien.

Hjernen er Stjernen av Kaja Nordengen

«Kan du spise «hjernemat» for å huske bedre? Kan hjernen trenes opp? Kan du aktivisere deler av hjernen du ikke bruker? Kan du smile deg glad? «Hjernen er stjernen» innvier deg i alle hemmelighetene om ditt mest utrolige organ» 

Kaja Nordengen. Lege, hjerneforsker, lektor og forfatter. For ei heltinne. Da jeg så anmeldelser for denne boka i diverse norske aviser ble jeg umiddelbart interessert. Som psykologistudent har jeg naturlig nok blitt veldig interessert i hjernen… Til tross for at deler av denne boka kommer til å bli repetisjon for meg virker det som om det er mye i den jeg ikke har lært ennå. Jeg har hørt at Nordengen skriver veldig bra og lett om vanskelige emner. Dette er kanskje en av bøkene jeg gleder meg mest til å lese i år. Så takk for julegaven, mamma og pappa!

The Secret Garden av Frances Hodgson Burnett

«And the secret garden bloomed and bloomed and every morning revealed new miracles»

Først og fremst, se på dette nydelige coveret! Det finnes svært mange utgaver av denne boka, ettersom det er en britisk klassiker først utgitt i 1911. Akkurat denne utgaven er laget spesielt for Barnes and Noble (best place ever), men kan kjøpes gjennom Amazon.

The Secret Garden handler om 10 år gamle britiske Mary Lennox, født og oppdratt i India. Hennes rike foreldre hadde ingen interesse i henne, og hun ble tatt hånd om av tjenere. Dette fører til at hun blir et bortskjemt og lite hyggelig barn. Etter en kolera-epidemi som tar livet av foreldrene og tjenerne, blir Mary sendt til England for å bo med en onkel i et stort og avsidesliggende hus. Mary er først redd, men lærer etter hvert å sette pris på det mysteriet som livet er.

____

Så dette er noen av bøkene jeg har planer om å lese i nær framtid. Det var forresten tilfeldig at alle unntatt én av bøkene var blå…

Har du lest noen av disse? I så fall, hva synes du om de? Jeg setter også pris på bokanbefalinger! Listen kan aldri bli lang nok, spør du meg.