I skrivende stund sitter jeg og hører på soundtracket til «La La Land», og prøver å fordøye alle inntrykkene og følelsene jeg sitter igjen med etter å sett den i kveld (lørdag). Jeg har gledet meg til å se denne filmen lenge, og har hatt musikken på repeat den siste uka. Og ENDELIG fikk Aeron og jeg sett den, uker etter at det som virker som alle og enhver skrøt den opp i skyene. 7 Golden Globes awards (som er rekord, forresten) gjorde også at den virket lovende. Og det var den. Loved it.

Jeg kan ikke huske sist jeg likte en film så mye. Den er magisk. Unik. Et kunstverk. Emma Stone og Ryan Gosling gjorde en helt fantastisk jobb. Regissøren Damien Chazelle er et geni.

Siden jeg ikke har hørt noen nordmenn snakke om den måtte jeg sjekke på Filmweb om den i det hele tatt går i Norge… og den kommer visst ikke til norske kinoer før 24. februar! Så hør på musikken på Spotify mens du venter. Se traileren. Gled deg.

Siden dere ikke kan se den i Norge på en stund kan jeg jo anbefale noen serier jeg har likt i det siste. Det var jo egentlig hensikten med dette innlegget, men jeg måtte bare dele hva jeg synes om La La Land. Okei. Back to the topic:


5 Serier du bør se på Netflix

The Crown

Alle har kanskje sett den allerede? Hvis du ikke har sett den og du liker britiske dramaer MÅ du benke deg ned foran Netflix med en gang. Worth the hype! The Crown handler om dronning Elizabeth II og om hennes overgang til dronningrollen. Castingen, kostymene og settene er helt fantastiske. Man merker lett at budsjettet var høyt og at det ble brukt bra. Tror jeg så denne serien på 2-3 dager. Elsket den.

Parks and Recreation

Parks and Recreation er ikke en ny serie, men jeg har ikke sett den før nå nylig. Aeron har sett den før, men vi begynte på sesong 1 i januar, og så lang er jeg hekta. Handlingen foregår i Indiana, som er relativt nærme Minnesota – og let me tell you, mye av det som skjer i serien er veldig «Midwest», noe som gjør det ekstra gøy for meg. Serien liker å semi-pariodere USA. Alt i alt er det er en veldig morsom og hjertevarmende serie om en gjeng offentlige ansatte som har som mål å bygge en ny park i Pawnee, Indiana.

Call the Midwife

Jeg liker godt britiske serier, og i juleferien begynte jeg å se Call the Midwife. Denne serien handler om jordmødre i London’s East End på 50-tallet. Jordmødrene opplever mange utfordringer, både på jobb og privat.  Dette er serie jeg egentlig synes er veldig «koselig» og sjarmerende.

Friends

Trenger jeg egentlig si noe mer? En evig klassiker av en serie. Jeg har sett alle episodene, mange av dem flere ganger, og blir liksom ikke lei. Så alle sesongene i fjor høst, så tar en pause nå og ser mest på Parks and Recreation når jeg vil ha noe morsomt på TVen.

Gilmore Girls: A Year in the Life

Jeg har vært Gilmore Girls-fan siden 9. klasse og har sett alle de 7 sesongene. Jeg ble først ferdig med sesong 7 i fjor og jeg var faktisk ganske trist fordi den var over… MEN, så kom nyheten om at det skulle komme 4 nye episoder! En slags «10 år senere» greie. Disse 4 episodene er 1,5 time hver, og er basert rundt hver sin årstid. Disse episodene er selvfølgelig ment for de som har sett serien. Har du ikke sett Gilmore Girls bør du gjøre det. Den er så vittig, unik og hjertevarmende. Jeg vil påstå at Gilmore Girls er min favorittserie…


Har du sett noen av disse seriene? Hva synes du om dem? Se La La Land når den kommer på kino, ok?