Sjeldent har jeg lest en bok så fengende som denne. Denne boka er nå en av mine absolutt største favoritter, og jeg skal fortelle deg hvorfor.

The Light Between Oceans av M.L. Stedman

Tom Sherbourne har kjempet i første verdenskrig i fire år før han tar en jobb som fyrtårnvakt på en liten øy utenfor Australia. Det tar en halv dag med båt å reise til fastlandet, og han er derfor veldig isolert fra omverdenen. Med seg har Tom sin unge kone, Isabel, en livlig og livsglad jente. Noen år senere er ikke alt så rosenrødt, for Isabel har opplevd to spontanaborter og en dødfødt baby. En dag hører den knuste og sørgende Isabel barneskrik. En båt har skylt opp på land, og ved vrakrestene ligger en gråtende baby og en død mann. Isabel ser dette spedbarnet som en gave fra Gud, mens Tom har en uggen følelse. Likevel beholder de barnet og kaller henne Lucy. Problemer oppstår når de drar tilbake til fastlandet og skjønner at de ikke er alene i verden.

Denne boka får deg til å føle et så utrolig vidt spekter av følelser. Den er full av glede, sorg, redsel, sinne, kjærlighet… Den er rett og slett vanskelig å legge fra seg, til og med etter den er lest ferdig. Boka skal visst bli film i år, så den MÅ jeg se. Hvis du vil lese en vakker og gripende bok, er The Light Between Oceans noe for deg.