An all time favorite.

A Town Like Alice av Nevil Shute

Det er et par år siden jeg leste denne boka, men den rangerer fortsatt høyt på listen over favorittbøker. Den handler om Jean Paget, en ung engelsk kvinne som bor i Malaya under 2. verdenskrig.

Hun og en gruppe kvinner og barn blir fanget av japanere og må ut på en syv måneder lang dødsmarsj. Et par år senere er hun tilbake i England, men en uventet arv inspirerer henne til å reise tilbake for å takke innbyggerne som reddet livet hennes. Tilbake i Malaya oppdager hun at den australske soldaten Joe Harman som risikerte livet for å hjelpe dem fortsatt er i live, og bestemmer seg for å lete etter han. Hun ender opp i øde Willstown, Australia, hvor hun finner sitt kall – å bruke sine evener til å bygge opp stedet til en «by som Alice». Hun bygger opp bedrifter og skaper økonomisk framgang. Det er bare noe med stemningen i denne boka… Den er så vakker og inspirerende, og veldig fengende.