Jeg liker Valentine’s Day. Det er kanskje fordi jeg bor i USA og ikke har noe imot gigantiske teddybjørner og rosa sjokolade i butikkene. No joke, valentinsdagprodukter var på hyllene rett etter nyttår. Jeg synes det egentlig er ganske hyggelig. I år fikk jeg lyst til å bake noe rosa. Bare for å gjøre noe ut av valentinsdagen, liksom. Dette er kanskje ikke så veldig revolusjonerende, men fint ble det: jeg tilsatte noen dråper konditorfarge til en vanlig chocolate chip cookie-oppskrift og byttet ut melkesjokoladen med hvit sjokolade.

Jeg brukte en oppskrift fra pinchofyum.com, og har oversatt den for dere:

 • 100 g smør
 • 100 g sukker
 • 50 g lyst brunt sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 egg
 • 180 g hvetemel (tilsett litt mer hvis det trengs)
 • 1 ts bakepulver
 • ¼ ts salt
 • 100-150 g hvit sjokolade
 • Rosa eller rød konditorfarge

 

 1. Pisk sammen smeltet smør og sukker. Tilsett egget.
 2. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland til deigen er smuldrete og bruk hendene dine til å presse den sammen. Du skal nå ha en ball som er lett å jobbe med. Jobb inn konditorfargen. Dette tar litt tid, men vær tålmodig og bruk litt og litt farge om gangen. Tilsett sjokoladebiter.
 3. Lag 12 like store kuler og plasser på et stekebrett. Stekes på 175 grader i 9-11 minutter. Det er viktig å ikke la de bake for lenge hvis du vil ha de myke.  De vil mest sannsynlig ikke se helt ferdige ut når du tar de ut av ovnen, men hvis du lar de kjøle seg ned på en rist så blir de tipp topp.

Kanskje disse er en fin liten gave til kjæresten, ektefellen, eller venninner?


Du kan følge meg på Bloglovin’ for å få med deg alle innlegg!