La oss være ærlige her, ikke alle klassikere er like interessante. Nå skal ikke jeg skryte på meg at jeg har lest så fryktelig mange av dem, men jeg har lest noen jeg synes var dørgende kjedelige (Wuthering Heights, for eksempel) og noen som var veldig fengende. Klassikere gir et godt innblikk i tidsepoken de ble skrevet i, og er ofte veldig lærerike i tillegg til å være underholdende. Fire klassiske bøker jeg liker godt er Pride and Prejudice, The Great Gatsby, Sense and Sensibility, og Alice in Wonderland.

Pride and Prejudice – Jane Austen

Dette er en bok full av humor, sarkasme og romantikk. Skrivestilen gjør det lett å glemme hvor gammel den er, fordi Jane Austen var så forut for sin tid. Den engelske familien Bennet med sine fem døtre har en stor oppgave med å få dem alle giftet bort til velstående menn, for det var kun slik kvinner kunne klare seg i samfunnet. Boken er veldig spennende og gir et godt innblikk i et samfunn hvor kjønn og status hadde store konsekvenser for folk.

The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald

Denna boka anses som et av Fitzgeralds største verk, og med god grunn. The Great Gatsby er en enkel men samtidig intrikat skildring av 1920-årene i Amerika, og gir et spennende innblikk i en elite hvor penger og fester preget hverdagen. Dette er en relativt kort og lettlest bok, og langt i fra kjedelig.

Sense and Sensibility – Jane Austen

Enda en bok fra Jane Austen, denne gangen med to søstre som hovedpersoner. Jeg likte denne boka av mange av de samme grunnene som jeg likte Pride and Prejudice: god humor og god skildring av et samfunn hvor ekteskap var det aller viktigste for kvinner. Denne boka er kanskje hakket mer «seriøs» enn Pride and Prejudice, og ganske rørende. Filmen er også verdt å se, forresten.

Alice in Wonderland – Lewis Carroll

Jeg tror hovedgrunnen til at jeg likte Alice in Wonderland så mye er fordi jeg forbinder boka med Disney. Og, altså, Disney er noe av det beste i verden. De fleste kjenner denne fortellingen godt, men jeg synes det likevel var verdt å lese boka. Den magiske stemningen som er i Disneyfilmen er også i boka, og jeg synes det var veldig koselig å lese den.