Jeg vil gjerne snakke litt om denne boka som jeg leste tidligere i år. Jeg trodde det skulle være en typisk og muligens overfladisk Young Adult bok, men der tok jeg feil.

All The Bright Places av Jennifer Niven handler om tenåringene Theodore Finch og Violet Markey som møtes på toppen av et klokketårn. Begge to kom dit med planer om å hoppe, men reddet hverandre. Disse to, som har veldig forskjellige liv og opplevelser, får nå noe til felles. Finch blir sett på som skolens freak, en outsider som alltid havner i trøbbel. Violet er jenta som har mistet søsteren sin i en bilulykke og sliter med å få livet sitt tilbake. Når Finch og Violet blir venner lærer Violet sakte men sikkert å ta tilbake hverdagen sin.

Jeg vil ikke si så mye mer om handlingen, men jeg vil si at denne boka tar opp noen veldig viktige tema. Disse temaene er blant annet bipolar lidelse, depresjon, selvmordstanker, og stigmatiseringen som følger med. Boka tar opp disse temaene på en måte som reflekterer hvordan mentale sykdommer ofte blir sett på i samfunnet. Skam, mangel på forståelse, og konsekvensene av det, preger historien.

Jeg synes dette var en veldig bra skrevet bok – den var uforutsigbar, tankevekkende, rørende og viktig.