Nå har jeg sommerferie, og andreåret av bachelorgraden er ferdig. Det har vært et travelt og krevende semester, men definitivt det mest givende så langt. Jeg hadde fem psykologifag: Research Methods, Behavioral Neuroscience, Psychology of Gender, Adulthood and Aging, og Historical and Contemporary Perspectives in Psychology. Høydepunktet dette semesteret var å bli tatt opp i Psi Chi International Honor Society in Psychology, som er en organisasjon for psykologistudenter med et visst karaktersnitt. Det er mest en CV-greie, men det var veldig gøy å få det medlemskapet. Litt anerkjennelse for alt strevet, liksom.

Tenk at jeg nå bare har ett år igjen! Til høsten skal jeg ha fagene Abnormal Psychology, Senior Seminar (USAs svar på bacheloroppgave), Psychology Applied to Work, Ethics and Leadership, Directed Research (forske med en professor), og et religionsfag (et av de obligatoriske grunnfagene). I tillegg til jobben min på biblioteket skal jeg jobbe som «Teacher’s Assistant», som vil si at jeg hjelper en professor med retting etc. Rundt jul skal jeg begynne å sende inn søknader til mastergrader. Whaaat. Det er ikke lenge til. Jeg vurderer

både England og Norge, siden både BI og diverse engelske universiteter har gode programmer innenfor organisasjonspsykologi og HR. Jeg gleder meg, for jeg elsker det jeg studerer. Siden jeg bestemte meg helt for psykologi har jeg ikke angret.

Men før et nytt semester skal jeg ha en lang sommerferie. Jeg gleder meg så veldig til å komme hjem. Har aldri vært borte fra Norge så lenge før! Jeg gleder meg til å feire 17. mai i Oslo med Aeron og gode venner, til å besøke mine irske venninner i Irland, dra til Gdańsk en tur, og bare være hjemme i Grimstad. Aeron må dessverre dra tilbake til USA i juni for å jobbe, så det blir noen uker med avstand. Men tiden går nok fort, for jeg blir ganske travel etter hvert. Jeg jobber mye i sommer, noe som er veldig nødvendig når man studerer i utlandet og betaler skolepenger!

 

Nå har jeg noen dager fri før jeg flyr fra Minneapolis på søndag. Jeg har en kjempefin flyrute denne gangen. Minneapolis til Island til Oslo. Veldig rask og effektiv rute. Jeg er veldig glad for at jeg ikke reiste med en gang jeg fikk fri, for det har vært fint å kunne vaske klær og leilighet i rolig tempo, samt begynne å pakke i god tid før avreise. Det har også vært fint å bare kunne puste ut litt, etter mye oppgaveskriving og flere eksamener. I går hørte jeg og Aeron gjennom Eurovision-bidragene, og vi heier på Romania i semifinale nr. 2 på torsdag. Det var det festligste innslaget, syntes vi. Eurovision er ekstra gøy når man er i utlandet, for det er en påminnelse om hvor flott et kontinent Europa er, og hvor glad jeg er i det mangfoldet. Ellers har jeg sett på Great British Baking Show, Great British Castles, Chef’s Table, og diverse dokumentarer. Tatt det med ro, rett og slett.

Sees om under en uke, Norge.