Gdańsk, Polen

To dager i Gdańsk er en super liten reise å ta, for byen er fantastisk vakker, og ikke for stor. Jeg følte to dager var nok til å se det meste i byen. Aeron og jeg bestemte oss for å reise til Gdańsk ettersom Norwegian hadde ganske billige flybilletter fra Oslo Lufthavn.

Gdańsk og Polen generelt er en god destinasjon for fattige studenter som oss, ettersom mat, opphold og transport er veldig rimelig. Vi reiste i slutten av mai, og været var bra – stort sett sol og varme, men en del vind. Jeg har vært i Polen før, men aldri i Gdańsk, og er så fornøyd med turen vår.

Vi bodde på Hotel ibis Gdańsk Stare Miasto, et fint og rimelig hotell med gangavstand til Gamlebyen. Hotellet lå rett ved et lite kjøpesenter, og kun noen minutter fra togstasjonen. Det var derfor veldig enkelt å komme seg rundt, og lett å finne kaféer og matbutikker.

Two days in Gdańsk is the perfect little trip. The city is absolutely beautiful, and not too big or overwhelming. Two days was enough for us to see what we wanted to see. Poland is a great destination for poor students like Aeron and I, because food, hotels and transportation is so cheap. We were in Gdańsk at the end of May, so the weather was lovely, though quite windy. 

We stayed at Hotel ibis Gdańsk Stare Miasto, which is a very nice place close to the Old Town. There is a small shopping centre nearby, and several cafés and grocery stores. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gamlebyen i Gdańsk er absolutt et høydepunkt. Arkitekturen er så vakker og intrikat, og jeg blir så glad av alle pastellfargene. Det er mange flotte bygninger å beundre, og jeg vil anbefale å besøke et av klokketårnene for å få en flott utsikt over byen. Det var også hyggelig å vandre langs vannet, hvor det er mange restauranter og mye folkeliv.

The Old Town is definitely a highlight. The architecture is stunning, and the pastel colours just make me so happy. I would recommend going up one of the clock towers to get a great view over the city. Also, walk along the water. It’s really nice.

Den første dagen tilbrakte vi mye tid i Gamlebyen, men vi dro også til European Solidarity Centre, et senter som handler om kommunismens fall i Polen og Europa. Det var en opplevelse jeg anbefaler på det varmeste, for det var utrolig lærerikt og interessant. Senteret i seg selv er ganske nytt, og utstillingene er veldig bra laget. Jeg tror billetten kostet 20 PLN, som tilsvarer under 50 kr.

The first day we spent most of our time in the Old Town, but we also visited the European Solidarity Centre, which is about the fall of communism in Poland and Europe. It was such an interesting experience, and if you’re in Gdańsk you really should go there.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mye av dag to tilbrakte vi i Sopot, som er en by 20 minutter unna (med tog). Dette er en populær badeby, og her er det flotte strender, en pir, hoteller, butikker, restauranter og mange steder å få tak i is. Sopot er med andre ord et bra sted å besøke når været er fint. Togene går hyppig mellom hovedstasjonen i Gdańsk og Sopot.

A lot of day two was spent in Sopot, which is a 20 minute train ride from Gdańsk. It is a popular beach town, with a nice pier, lots of hotels, shops and restaurants. Also, there’s plenty of places to get great ice cream. Sopot is in other words a great place to visit when the weather is nice.

Takk for oss, Polen!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave