«TWENTY YEARS,

TWO PEOPLE»

Noe jeg liker godt ved å være hjemme i Norge er å kunne se gjennom bokhylla mi, og finne bøker jeg ikke har lest, eller bøker jeg har glemt jeg har. Denne boka, One Day, er jeg veldig glad i. Jeg tror det er fordi det er gode minner knyttet til den, men også fordi den er så fantastisk skrevet.

Jeg kjøpte denne boka i en helt magisk bokhandel i Latinerkvarteret i Paris i 2014. Jeg og noen venninner fant den tilfeldigvis da vi var der på skoletur, og vi brukte ganske lang tid på å se gjennom det store utvalget. Jeg endte opp med en ganske stor bunke av både brukte og nye bøker… Heldigvis reiste vi med buss og ikke fly, hehe.

Hvorfor jeg valgte denne boka husker jeg ikke helt. Jeg tror kanskje jeg hørte om den fra Carrie Hope Fletcher på YouTube. Uansett er jeg er så glad for at jeg kjøpte den! Jeg begynte å lese boka på bussturen fra Paris, og likte den med en gang.

I One Day møter vi Emma og Dexter, som treffes dagen de er ferdig på universitetet. Neste dag går de hver sine veier. Boka følger Emma og Dexter denne dagen, 15. juli, og denne dagen neste år, og denne dagen årene etter der. Veier krysses og krysses ikke, det er fram og tilbake, og man vet ikke hvordan fortellingen vil ende i det hele tatt. Boka er en fortelling om livet som det er, oppturer og nedturer, glede og sorg, kjærlighet og savn. Her er det rom for både latter og tårer.

Boka var en stor suksess for David Nicholls, og det er lett å forstå hvorfor. Han har en evne til å fortelle som gjør boka vanskelig å legge fra seg. Han lager komplekse karakterer man blir glad i og sinte på. Jeg leser så og si aldri bøker på nytt, men akkurat denne kan jeg tenke meg å komme tilbake til – en dag.

Something that I love about being back in my childhood home in Norway is to rediscover my books. Some books I haven’t read, and some I had forgotten about. This book, One Day, is one I am very fond of. I think that is because I have great memories from buying and reading it, but also because it’s just great. I bought this book in an absolutely magical book shop in Paris (where we spent quite some time browsing).

One Day is about Emma and Dexter, who meet on their graduation day, and then have to go their different ways the next day. The book revisits Emma and Dexter’s lives on this day, July 15th, every year for 20 years. It’s just an incredible story about paths that cross and don’t cross, joys and sadness, loss and love. I laughed and cried. It’s a story about real life, with all it’s triumphs and disappointments. The characters are loveable and sometimes just really annoying, and I like that. They’re complex. I rarely reread books, but I might just have to visit this story again – one day.


Follow me on Bloglovin’