Jeg tenkte jeg kunne dele hvilke bøker jeg har lest i juni og juli, ettersom det er en del av dem jeg gjerne vil anbefale. Jeg skal ikke skrive «anmeldelser» av alle, for det hadde tatt en evighet, men kun en liten kommentar og hvor mange stjerner jeg gir hver bok.

1.) The Rocks – Peter Nichols

Vakker setting og interessante karakterer, men litt for overfladisk og til tider kjedelig historie. 3/5 stjerner. Anbefales? Tja.

2.) Hver gang du forlater meg – Linneá Myhre

Jeg synes Myhre skriver veldig bra, og hun gjorde en god jobb med å skildre vanskelige temaer uten at det ble overfladisk eller urealistisk. 4/5 stjerner. Anbefales? Ja.

3.) Northanger Abbey – Jane Austen

Jeg er en Austen-fan, og det er derfor ikke så overraskende at jeg virkelig likte denne. Boka er ganske kort, og like mye verdt å lese som Pride and Prejudice og Sense and Sensibility. 5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

4.) Persuation – Jane Austen

Jeg liker alle Austen-bøkene jeg har lest, men denne var det noe spesielt ved. En veldig flott historie i en maritim setting, med både dramatikk og romanse. 5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

5.) Historiefortelleren – Jodi Picoult

Denne boka hørtes veldig interessant ut, og handler både om holocaust og et moralsk dilemma i moderne tid. Problemet med denne boka var at det var litt for mange historier fra forskjellige karakterer på en gang. Dette resulterte i en litt rotete bok uten en klar plan eller moral, synes jeg. Pluss for god research av andre verdenskrig. 3/5 stjerner. Anbefales? Tja, hvis du liker litteratur om andre verdenskrig og holocaust.

6.) De Usynlige – Roy Jacobsen

Utrolig interessant skildring av norsk øyliv i «gamle dager». Lettlest, lærerik og vakker. 4/5 stjerner. Anbefales? Ja.

7.) Evig Søndag – Linneá Myhre

Late to the party, I know, men etter å ha lest de to andre bøkene hennes følte jeg for å lese denne. Jeg syntes den var kjempeinteressant og viktig. 5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

8.) About Last Night… – Catherine Alliott

Lettlest og underholdende, men ganske overfladisk og en del urealistiske karakterer. Helt OK. 3/5 stjerner. Anbefales? Tjaa, egentlig ikke.

9.) Wilde Like Me – Louise Pentland

Jeg liker Louises YouTube-kanal veldig godt, og så fram til at romanen hennes skulle komme ut. Pentland skriver veldig godt, er morsom, og ekte. En utrolig flott og underholdende historie om livet som alenemor. 4/5 stjerner. Anbefales? Ja.

10.) Vår utrolige hjerne – Johan Nordberg

Denne boka var utrolig interessant! Jeg elsker bøker om hjerner og intelligens, og denne falt derfor i god smak. Mye jeg allerede har lært/lest om fra før, men velskrevet og informativ. 5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

11.) Hvitt Hav – Roy Jacobsen

Oppfølgeren til De Usynlige. Følger de samme personene gjennom andre verdenskrig. Fortsatt flott skildring av norsk kystliv. 4/5 stjerner. Anbefales? Ja.

12.) Før jeg brenner ned – Gaute Heivoll

Basert på en sann historie om en pyroman i Kristiansand-området. Velskrevet og spennende. 5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

13.) En sorg som min – C.S. Lewis

Vakker og viktig, men litt i overkant filosofisk for min smak.  4/5 stjerner. Anbefales? Ja.

14.) Hamlet – William Shakespeare

Stykket er ganske kort, men ettersom jeg leste det på gammelengelsk tok det sin tid. Ganske tungt språk, men selvfølgelig er stykket velskrevet. Aner ikke hvor mange stjerner jeg kan gi noe så klassisk? Anbefales? Ja, men kanskje helst til spesielt interesserte.

15.) We Were Liars – E. Lockhart

En roman om rike ungdommer og deres familier på en privat øy i Massachusetts. Spennende og underholdende. 4/5 stjerner. Anbefales? Ja, særlig hvis du liker YA-litteratur.

16.) A Room of One’s Own – Virginia Woolf

Helt fantastisk. Woolf er utrolig intelligent og har mange viktige tanker om feminisme, relevante både i hennes tid og i dag. 5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

17.) Funny Girl – Nick Hornby

London, 60-tallet, og TV-bransjen. Vittig og velskrevet. 4/5 stjerner. Anbefales? Ja.

18.) Milk and Honey – Rupi Kaur

En utrolig vakker diktsamling om flere tøffe temaer. Rå, ærlig og velskrevet. 5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

19.) The Girls – Emma Cline

Handler om en sekt i California på 60-tallet. Mye mørkere enn jeg forventet, men det psykologiske perspektivet er fascinerende. 4/5 stjerner. Anbefales? Ja, men kanskje ikke til sarte sjeler.

20.) We Should All Be Feminists – Chimamanda Ngozi Adichie 

Et kort essay fra en nigeriansk forfatter, kjent blant annet fra hennes TED-talks. Jeg skulle ønske jeg kunne gi denne boka til alle. Så viktig og relevant. 5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

21.) Juliet Naked – Nick Hornby

Hornby skriver godt, men jeg mistet etter hvert interessen for denne historien. Leste den ferdig, og konkluderte med at den var helt OK. 3/5 stjerner. Anbefales? Tja.

22.) Om høsten – Karl Ove Knausgård

Dette er den første boka av Knausgård jeg har lest. En samling tekster om det hverdagslige, og hele boka er så utrolig vakker. 5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

23.) Om vinteren – Karl Ove Knausgård

Enda en samling vakre tekster. Å se skjønnhet i den minste lille ting er en unik evne Knausgård har, og etter å ha lest disse to bøkene vil jeg lese mer av det han har skrevet. 5/5 stjerner. Anbefales? Ja.


Følg meg på Bloglovin’!

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave