Disse bøkene leste jeg i august…

1.) Når jeg er hos deg – Linn Ullmann

Stella faller ned fra et tak i Oslo og dør. Hoppet hun, ble hun dyttet, eller var det et uhell? Boka følger personene rundt Stella og hva som skjer etter hennes død. Jeg har lest tre av Ullmanns bøker før denne, og jeg må si at dette ikke er min favoritt. Likevel setter jeg pris på hvor godt Ullmann skriver, og har tenkt til å lese alle bøkene hennes. 3,5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

2.) Sjarmen med tarmen – Giulia Enders

Denne boka var skikkelig interessant! Hvor ofte leser man om tarmsystemet og fordøyelse, liksom? Relevant for alle, og formidlet på en forståelig måte. 4/5 stjerner. Anbefales? Ja.

3.) Genanse og verdighet – Dag Solstad

Dette er den første boka av Dag Solstad jeg har lest, og jeg likte den veldig godt. Boka handler om norsklærer Elias Rukla som mister besinnelsen i skolegården etter paraplyen hans ikke åpner seg. Dette er en stor krise for Rukla, og han begynner å se tilbake på livet sitt og menneskene rundt ham. Veldig underholdende og velskrevet. 5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

4.) The One Memory of Flora Banks – Emily Barr

Jeg synes denne boka hørtes interessant ut fordi mye av handlingen foregår på Svalbard. Engelske Flora har anterograd amnesi, og kan derfor ikke danne nye minner. Men når hun kysser hennes beste venns kjæreste, kvelden før han drar til Svalbard, husker hun det. Denne hendelsen utløser forvirring og et voldsomt eventyr for Flora. Boka var interessant, men litt overfladisk med tanke på temaet. 3/5 stjerner. Anbefales? Ja, hvis du liker YA-litteratur.

5.) Bloom: Navigating Life and Style – Estée Lalonde

Denne boka er en blanding av biografi, råd, vakre bilder, og rørende historier fra blogger/YouTuber Estée Lalonde. Lalonde er fra Canada, men bor i London, og er så ekte og lite overfladisk. Jeg har veldig sansen for henne, og synes hun har skrevet en veldig flott bok. 4/5 stjerner. Anbefales? Ja, men kanskje helst til deg som allerede følger henne på YouTube etc.

6.) Daring Greatly: How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent, and Lead – Brené Brown

Denne boka var en gave i fjor, og jeg fikk endelig lest den nå i august. Boka er skrevet av en amerikansk professor i sosialt arbeid, og handler blant annet om hvordan våre liv formes av skam og ydmykhet. Jeg likte at boka er basert på forskning samtidig som forfatteren er ærlig om sitt eget liv. 4/5 stjerner. Anbefales? Ja.

7.) Doppler – Erlend Loe

Dette var definitivt en kreativ historie. Andreas Doppler forlater sitt flinke liv og flytter ut i skogen, hvor han blir venn med en elgkalv og har mange tanker om hvordan vi lever i dag. Jeg synes boka var litt over the top, og en smule provoserende (kanskje meningen?), men til tider ganske morsom. 3,5/5 stjerner. Anbefales? Ja.

 

 

 

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave