Det ble ikke så mye lesing (bortsett fra pensum) de siste månedene av året, ettersom slutten av semesteret var ganske så crazy. Men jeg fikk lest litt likevel, for jeg ville så gjerne nå målet mitt som var å lese 45 bøker i 2017. Det klarte jeg, og fullførte bok nr. 45 den 31. desember!

Option B – Sheryl Sandberg og Adam Grant

Jeg likte den første boka til Sheryl Sandberg veldig godt, så jeg ville gjerne lese mer av henne! Denne er skrevet i samarbeid med en psykolog, og handler om hvordan mennesker reagerer på motgang i livet. Sandberg opplevde selv å brått miste sin ektemann, og har derfor opplevd sorg, smerte, og det å skulle leve videre etter at verden har rast sammen. Jeg synes denne boka var svært interessant, og jeg tror mange kan ha nytte av å lese denne. 4,5/5 stjerner.

Flow – Mihaly Csikszentmihalyi

Denne boka leste jeg i forbindelse med et fag, og den var ganske interessant. Til tross for at den var litt kronglete skrevet noen steder har den mange gode poeng. Den er selvfølgelig basert på forskning, og fokuserer på hva som gjør mennesker i ulike situasjoner lykkelige og andre ulykkelige. Nøkkelordet er å finne «flow» i daglige aktiviteter. 3,5/5 stjerner.

All We Shall Know – Donal Ryan

Dette er en roman og handlingen foregår i Irland. Boka er ganske original, og handler om 33 år gamle Melody som finner ut at hun er gravid. Faren er ikke ektemannen, men en 17 år gammel sigøynergutt, Martin, hun har lært å lese. Martin er nå borte, og det samme er ektemannen. Boka følger Melody gjennom graviditeten, og er en historie om vennskap, kjærlighet, og om hvordan situasjoner ikke alltid er helt som de ser ut som. 4/5 stjerner.

One Million Lovely Letters – Jodi Ann Bickley

Dette er forfatterens egen historie, og handler om hvordan livet hennes ble snudd på hodet da hun ble alvorlig syk etter et flåttbitt. Plutselig måtte hun lære alt på nytt, og var helt avhengig av andre. Etter mye selvmedlidenhet begynte hun å skrive brev til fremmede rundt omkring i verden, noe som ble en form for terapi. Jeg synes dette var en veldig fin og tankevekkende bok. 4/5 stjerner.