The Power – Naomi Alderman

Denne begynte jeg på i høst, men fikk ikke lest den ferdig før i januar. Det har vært mye «hype» rundt denne boka, og den har fått veldig gode kritikker. The Power er et fantastisk konsept: Hvordan hadde verden sett ut om kvinner kunne skape ulidelig smerte kun ved å ta på noen som ville de vondt? Altså, hvordan hadde verden vært om menn ikke kunne fysisk skade eller undertrykke kvinner? Boka var absolutt spennende, og ikke minst tankevekkende. Personlig synes jeg boka ble litt langdratt og historien litt overdreven til tider. Så, absolutt en god og viktig bok, men jeg likte ikke så godt utviklingen i den siste delen.

Autumn – Ali Smith

Autumn er en kjempefin fortelling i en post-Brexit setting i England. Boka handler om tid, hverdag, og et uvanlig vennskap. Handlingen kan ikke lett beskrives, og det er noe av det som er fint ved fortellingen. Smith skildrer en del av debatten og hatretorikken rundt Brexit på en imponerende måte, og er fantastisk flink til å fenge leseren.

The Secret Garden – Frances Hodgson Burnett

Å, denne er så nydelig. Jeg kjøpte denne vakre utgaven på flyplassen i Amsterdam, og gledet meg så til å lese den. Boka kom ut i 1911, og handler om en liten bortskjemt engelsk jente, Mary Lennox, som vokser opp i India. Når foreldrene dør i en epidemi blir hun sendt til et herskapshus i England, hvor hennes onkel bor. Her må hun lære å klare og underholde seg selv, men også å ta hensyn til andre.

The Strays – Emily Bitto

Denne romanen handler om bohemske kunstnere i Australia på 1930-tallet og deres familieliv. Boka følger hovedsakelig barnet Lily, som gjennom sitt vennskap med kunstnerdatter Eva blir dratt inn i det eksentriske miljøet. Dette er en historie om kunst, suksess og nederlag, vennskap, barndom og en litt annerledes oppvekst. Dette er Emily Bittos debutroman, og jeg vil gjerne lese mer av henne!